Corporate cultuur

Decorative brandbar
Cultuur

Onze cultuur

Technologie voor het leven

Voel je thuis

Wellicht ben jij binnenkort een van onze nieuwe collega’s. We vertellen je graag alvast iets meer over de cultuur van ons bedrijf. Voel je thuis in de wereld van Bosch.

We are Bosch

Onze doelstelling is om goed ondernemerschap te combineren met maatschappelijke betrokkenheid en zorg voor het milieu. Bosch is financieel sterk en onafhankelijk, daardoor kunnen we ook echt invulling geven aan onze ambities. Concreet voorbeeld: vanaf 2020 is Bosch wereldwijd volledig CO2 neutraal.

Wat alle 400.000 medewerkers bindt zijn de Bosch waarden. Wat wij belangrijk vinden is resultaatgerichtheid en eigen initiatief. We geven elkaar vertrouwen, stimuleren diversiteit en willen open communiceren. We zijn fair naar onze zakenpartners. Betrouwbaarheid maar ook kwaliteit zijn het allerbelangrijkst. Waar ook ter wereld respecteren we de wet. De Bosch waarden zijn niet alleen vastgelegd op papier, maar zijn daadwerkelijk een leidraad in de dagelijkse praktijk. Hoe verschillend we ook zijn; alle medewerkers spreken toch dezelfde taal. Het maakt ons trots om voor Bosch te werken.

Deventer cultuur

De cultuur bij Nefit Bosch in Deventer laat zich het best omschrijven als een mix van internationale elementen gecombineerd met de Nederlandse nuchterheid. We kennen een platte organisatie met een informele setting. We hebben collega’s van verschillende nationaliteiten en uit verschillende culturen. Dat maakt de sfeer bijzonder. De voertaal is Nederlands. Binnen de organisatie wordt er ook veel Engels gesproken. Techniek staat centraal. De sfeer is no nonsense. Besluiten worden genomen op basis van feiten en cijfers. Veel activiteiten worden geborgd in processen en methodieken. De betrokkenheid is groot. Eigen initiatief wordt gewaardeerd.

Long life learning

Belangrijk onderdeel van onze cultuur is om continu stappen voorwaarts te maken. We werken continu aan verandering en verbetering van het bedrijf. Dat biedt ook mogelijkheden voor vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling van de medewerkers. Niet alleen door een uitgebreid en gedegen opleidingsprogramma. Veel medewerkers wisselen tijdens hun loopbaan van afdeling of functie en job rotation wordt gestimuleerd. Bosch is een bedrijf met activiteiten op vele terreinen in vele landen. Zoek je je ontplooiing buiten Deventer of zelfs buiten Nederland? De wereld ligt aan je voeten.

Een bedrijf met een verhaal

De geschiedenis van ons bedrijf begint bij Robert Bosch. Hij stichtte in 1886 in Stuttgart de 'Werkplaats voor fijne mechaniek en elektrotechniek'. Dit was de geboorte van het wereldwijde bedrijf dat het nu is. Al vanaf het begin werd het gekenmerkt door innovatieve kracht en sociale betrokkenheid. Robert Bosch was een man met een uitgesproken mening en een duidelijke visie. Die visie is tot op de dag van vandaag leidraad voor het beleid van ons bedrijf. Wij zijn trots op onze geschiedenis. Het vormt de solide basis voor ons succes.

'I would rather lose money than trust.' Robert Bosch, 1921.