Nieuwe airconditioners van Nefit Bosch

Decorative brandbar

Nieuwe airconditioners van Nefit Bosch

Meer maatwerk voor woningen en het kleinzakelijke segment

Deventer, 6 februari 2024 – Het aircoprogramma van Nefit Bosch wordt uitgebreid met nieuwe modellen. Climate 7000i is de nieuwe single-split airconditioner waarmee vooral het hogere segment wordt bediend. Daarnaast kan de Climate 5000M multi-split buitenunit worden gecombineerd met verschillende afgifte-varianten, inclusief wand-, plafond, kanaal- en vloerunits. Naast woningen, biedt Nefit Bosch hiermee ook uitgebreide mogelijkheden voor de kleinzakelijke markt.

Nieuwe single-split airco

De nieuwe Climate 7000i single-split airco komt in het tweede kwartaal van 2024 op de markt met vier vermogensvarianten van 2,6, 3,5, 4,1 en 5,3 kW. De Climate 7000i heeft een A+++-label voor zowel koelen, als verwarmen en is uitgerust met tal van nieuwe slimme functies, zoals Energy Save Plus, een ‘radar’ met automatische zwenkfunctie en een ionisatie-functie. De binnenunit is verkrijgbaar in zowel een witte, als een zwarte uitvoering.

Koelen en verwarmen met A+++

Net als de andere modellen van Nefit Bosch kan de Climate 7000i naast koelen, ook zeer efficiënt verwarmen. Met een energielabel A+++ voor zowel koelen, als verwarmen, daarmee zorgt de Climate 7000i het hele jaar door voor een comfortabel binnenklimaat. Dankzij het klimaatbewuste en energie-efficiënte R32-koudemiddel is de ecologische impact zo beperkt mogelijk gehouden.

Standaard Wifi en spraakbediening

De Climate 7000i is standaard voorzien van een wifi-module voor bediening op afstand via de Bosch HomeCom Easy app. Maar het kan nog makkelijker: dankzij de standaard spraakondersteuning kunnen gebruikers kunnen door middel van gesproken opdrachten kenbaar maken wat de airco moet doen.

Nieuwe multi-split-varianten

De Climate 5000 M multi-split buitenunit, met vermogensvarianten van 2 kW tot 12,5 kW, is geschikt voor grotere appartementen, eengezinswoningen en kleine bedrijfsgebouwen. Op een buitenunit kunnen maximaal vijf binnenunits worden aangesloten. Naast wand-units, komen hiervoor verschillende nieuwe mogelijkheden beschikbaar voor zowel woningen, als het kleinzakelijke segment:

Inspelen op de markt

Drie jaar geleden introduceerde Nefit Bosch zijn airconditioners in Nederland. Met de uitbreiding van het airco-programma speelt Nefit Bosch in op de toegenomen aandacht voor gasbesparing en de hogere eisen die worden gesteld aan comfort. Ondanks het grote aanbod in de aircomarkt ziet Nefit Bosch goede groei-mogelijkheden. “Consumenten en zakelijke opdrachtgevers zoeken zekerheid. Daarom is er altijd een markt voor hoogwaardige producten van een A-merk als Nefit Bosch,’’ zegt productmanager Sijtse Brouwers. “Zeker omdat we met onze Climate airco’s al een goede naam hebben onder installateurs. Met onze nieuwe modellen en varianten zetten we een volgende stap naar een compleet airconditionerassortiment.’’

Nefit Bosch

Auteur / schrijver bij Nefit Bosch