Provato Techniek kiest voor airco’s van Nefit Bosch

Decorative brandbar

Dé oplossing voor werkkamer, slaapkamer en kleine kantoren

De markt voor koeling wordt groter en met name de vraag naar airco’s groeit gestaag. Dat merkt ook Niels Landa, technisch manager bij Provato Techniek in Rotterdam. Hij ziet diverse oorzaken en is blij dat Nefit Bosch afgelopen voorjaar ook airco’s introduceerde.

‘We richten ons met name op de markt van wooncomplexen en kantoorpanden van vastgoedbeleggers, beheermaatschappijen en pensioenfondsen. Maar ik zie een aantal trends die nu ook de vraag naar airco’s in de particuliere markt aanjagen. Natuurlijk is er de klimaatverandering. In Nederland ervaren we soms al flinkewarmtepieken. Steeds meer mensen schaffen daarom een airco aan. Verder is door corona ‘gezond binnenklimaat’ op de radar gekomen. Ook dat geeft een boost.’

Thuis én op kantoor

Ook zijn door corona de mensen meer thuis gaan werken. ‘Het is bekend dat een koele werkkamer je prestaties bevordert’, aldus Landa. ‘En is het er even wat kil dan kun je met een airco ook even snel warmte in de ruimte brengen. Kan de klant eenmaal thuis met een airco een prettig werkklimaat regelen, dan wil hij dat ook op het kantoor. En dus vragen ze ook aan hun werkgever naar goede airconditioning. Wij plaatsen daarom de airco’s van Nefit Bosch met name in werkkamers en slaapkamers thuis én in kleine kantoren, waar een grote klimaatinstallatie een te grote investering is.’

Twee varianten

Nefit Bosch introduceerde afgelopen voorjaar de Bosch Climate 3000i en Bosch Climate 5000i. Twee multi-split airco’s die standaard voorzien zijn van high density filters, defrost-functie en anti-corrosieprotectie en draaien op het energie-efficiënte R32 koudemiddel. Bosch Climate 5000i kent diverse extra’s, waaronder een flexibel draaiende uitblaas (airflow) in alle richtingen, een biofilter en een ionisator om de luchtkwaliteit te optimaliseren. Beide varianten zijn uitgevoerd in het bekende, moderne Bosch design en van alle gemakken voorzien. Ze zijn te bedienen met afstandsbediening of smartphone. Installateurs kunnen bovendien de airco’s (en ander toestellen) van Nefit Bosch eenvoudig op afstand beheren met het nieuwe online portal Home Com Pro.

Kwaliteit, service en beschikbaarheid

Niels Landa van Provato Techniek kiest bewust voor de airco’s van Nefit Bosch. ‘Het is een fabrikant die al jaren staat voor hoge kwaliteit tegen een scherpe prijs en de beste service. Tel daarbij op dat Nefit Bosch een bekend Nederlands bedrijf is met daarachter een wereldwijd concern. Ze zijn gewend grote hoeveelheden in de markt te brengen. Op beschikbaarheid en leveringszekerheid kunnen wij dus altijd rekenen. Mede ook omdat fabrikant Nefit Bosch en groothandel Rensa een vertrouwde combinatie vormen.

Nefit Bosch

Auteur / schrijver bij Nefit Bosch