R & D

Onderzoek, productontwikkeling, software development en de verbetering van producten en techniek. De ontwikkelaars werken hiervoor vanaf de eerste ontwikkelingsfase nauw samen met hun collega’s van verkoop. Zij kennen onze klanten en voorzien ons van alle benodigde marktinformatie. Op basis daarvan ontwikkelen we producten die aansluiten bij de wensen van de verwarmingsbranche en eindgebruikers.

Van eerste idee tot nieuw product. Ook onze leveranciers van essentiële componenten, internationale collega’s uit de Bosch Groep, universiteiten en vakinstallateurs sluiten vroeg aan. We maken optimaal gebruik van hun specifieke kennis en ervaring. Gelijktijdig aan de productontwikkeling van het toestel vindt ook de ontwikkeling van componenten plaats. Deze zijn toe te passen in meerdere toestellen binnen een productgroep.

Minstens zo belangrijk is de expertise van onze collega’s van productie en assemblage. Als we iets nieuws bedenken willen we immers snel weten of we op het goede spoor zitten en of het werkt zoals we denken. Samen werken we de eerste ideeën uit waarna de eerste prototypes worden gemaakt. We doen dat in onze eigen productieomgeving, de echte praktijk.

Productie

In de productie- en assemblagehal vindt een slim samenspel van vakmensen, gereedschappen en vergaande automatisering plaats. Hier worden comfortabele en duurzame HR-toestellen van absolute topkwaliteit vervaardigd. Voor de Nederlandse thuismarkt, maar ook voor tal van andere landen in de wereld.

We produceren acht productfamilies en maar liefst 250 verschillende producttypes. Het assemblageproces is gestandaardiseerd en vergaand geautomatiseerd. Slimme simulatie software zorgt ervoor dat de klantenvraag optimaal vertaald wordt naar een efficient productie programma. Zo kan er iedere 60 seconden een complete ketel van de productielijn rollen. Het exacte tempo van de productielijn en de medewerkerscapaciteit kunnen we nauwkeurig afstemmen op de vraag. Produceren en leveren doen we ‘just in time’. Veiligheid en topkwaliteit Op diverse momenten in het proces én aan het einde van de productielijn worden strenge kwaliteitscontroles uitgevoerd.

Lekdichtheid, prestaties van belangrijke componenten, veiligheid, verbrandingswaarden? Het wordt allemaal nauwkeurig en zorgvuldig gecontroleerd. Visueel en handmatig. Maar ook met camera’s en test- en detectiesystemen. Alle testwaarden worden voor elk afzonderlijk eindproduct vastgelegd in een database. Alleen als aan alle vereiste testwaarden wordt voldaan geeft het systeem een unieke informatiesticker vrij die tracking en tracing op toestel- en componentniveau mogelijk maakt. Pas dan mag het
eindproduct in de verpakking.

Service & Sales

Grote en kleine partijen in de Nederlandse nieuwbouw- en vervangingsmarkt weten waarvoor ze bij ons terecht kunnen. De bekende HR-wandketel die in Deventer werd uitgevonden. Maar ook voor grote staande ketels, boilers en warmtekrachtkoppelingen voor industrie en utiliteit. En daarnaast innovatieve oplossingen die gebruikmaken van natuurlijke bronnen als zonne-energie, de buitenlucht en bodemwarmte. Hybride combinaties van technologieën om in iedere situatie maximaal comfort tegen minimaal energieverbruik te realiseren.

Daarbij onderscheiden we ons met een zeer uitgebreide advies - en serviceorganisatie. Onze service- en verkooporganisatie biedt betrouwbare dienstverlening van de eerste kennismaking tot en met after sales. Onze medewerkers onderhouden intensieve contacten met installateurs, adviseurs, groothandels, projectontwikkelaars, woningcorporaties en partijen in industrie en utiliteit. Ze kennen hun dagelijkse praktijk en zijn daarmee in staat deskundig advies en complete oplossingen op maat te bieden.

Meer dan 100 jaar ervaring...

Nefit is sinds de introductie van de allereerste Hoog Rendement cv-ketel in 1980 uitgegroeid tot het bekendste merk cv-ketels. De geschiedenis van het bedrijf gaat echter meer dan 100 jaar terug.