Gasloze appartementen op evenementenlocatie

Decorative brandbar
  • Home
  • informatie

  • Nieuws
  • Gasloze appartementen op evenementenlocatie

Luxe gasloze appartementen

met Nefit EnviLine Tower luchtwarmtepompen

12-11-2020

Luxe gasloze appartementen op evenementenlocatie

All-electric Nefit EnviLine luchtwarmtepompen in Purmerend

Op de Koemarkt in Purmerend staat een compleet nieuwe, multifunctionele evenementenlocatie: De Markthal. De naam en de uitstraling van het gebouw zijn een ode aan de historische functie van Purmerend als marktstad. Erboven zijn zeven luxe appartementen gerealiseerd. Voor verwarming, warm water en koeling zijn ze stuk voor stuk voorzien van een Nefit EnviLine Tower luchtwarmtepomp.

Nieuwbouwcomplex

Als sinds 1645 is de Koemarkt de centrale plek van Purmerend. Tegenwoordig is de Koemarkt een van de belangrijkste uitgaanspleinen van de stad. Als centrale locatie voor evenementen ontwikkelde Attica Vastgoed hier De Markthal. Een nieuwbouwcomplex van zeshonderd vierkante meter waar straks onder meer markten, festivals en feesten georganiseerd kunnen worden. Boven De Markthal werden zeven luxe appartementen gerealiseerd, voorzien van vloerverwarming en all-electric luchtwarmtepompen van Nefit Bosch.

Vloerverwarming en zone-regeling

Knook Totaal Techniek verzorgde in evenementenhal en appartementen alle elektrische en watertechnische installatiewerkzaamheden. In de zeven gasloze appartementen werd vloerverwarming aangelegd, inclusief een zone-regeling. Knook koos voor de Nefit EnviLine luchtwarmtepomp vanwege eerdere goede ervaringen. In zes appartementen draait een EnviLine Tower (5 kW), in het grootste appartement een EnviLine Tower (7 kW) in combinatie met een 300 liter boiler.

Stille Monoblock buitenunits

Op het dak zijn, naast PV-panelen ook de zeven buitenunits geplaatst. De buitenunits gaan keurig op in de stijl van het dak, zijn achter een bijpassende afrastering geplaatst. De installateur heeft gekozen voor stille Monoblock buitenunits, zodat bewoners en omwonenden geen geluidshinder zullen ondervinden. De service-engineers van Nefit Bosch zorgden samen met installateur Knook voor het inregelen en een optimale energie-efficiëntie.
Voor warmtepompinstallaties die door service-engineers van Nefit Bosch inbedrijf worden gesteld, geldt de mogelijkheid van 5 jaar garantie.

Specificaties

  • 7 x Nefit EnviLine Tower luchtwarmtepomp
  • Geïntegreerde rvs boilers (190 liter) / externe boiler (300 liter)
  • 7 x Monoblock buitenunit

Betrokken partijen

Projectontwikkeling: Attica Vastgoed

Installateur: Knook Totaal Techniek

Nefit Bosch Thermotechniek BV

De appartementen zijn voorzien van vloerverwarming en all-electric luchtwarmtepompen van Nefit Bosch.