Nieuwe full-monoblock warmtepomp van Nefit Bosch

Decorative brandbar

Nieuwe full-monoblock warmtepomp zonder binnenunit

Met de nieuwe Compress 2000 AWF serie breidt Nefit Bosch zijn programma luchtwarmtepompen flink uit. De 11 varianten zijn van het type ‘full-monoblock’, waarvoor geen binnenunit nodig is. De nieuwe warmtepompen zijn All-electric Ready en geschikt voor zowel hybride, als all-electric toepassingen. Door de brede vermogensrange, van 4 tot 30 kW en zelfs tot 180 kW in cascade, biedt de Compress 2000 AWF een passende oplossing voor elke situatie, nieuwbouw en renovatie, van appartement tot utiliteit. De veelzijdige nieuwe warmtepompen combineren goede prestaties met een concurrerend prijsniveau en zijn leverbaar vanaf oktober 2023.

All-electric Ready en geen binnenunit

De nieuwe Bosch Compress 2000 AWF serie is van het type full-monoblock. Dit kosten- en ruimtebesparende concept kent enkel een buitendeel waarin alle warmtepompcomponenten zijn geïntegreerd. In hybride installaties kan de Compress 2000 AWF warmtepomp worden gecombineerd met bijvoorbeeld de nieuwe Nefit 1200 HR-combiketel en vrijwel alle andere cv-ketels. Voorzien van het als accessoire verkrijgbare elektrische element, kan de warmtepomp alle functies, verwarmen, koelen en warmwaterbereiding, zelfstandig vervullen. De bijpassende voorraad- en zonneboilers van Nefit Bosch bieden uitgebreide mogelijkheden voor warmwatercomfort op maat.

SCOP tot 5,15

De Compress 2000 AWF is ontworpen om hoge rendementen te bieden, zelfs in de koudste klimaten, met een SCOP tot 5,15 en energieklassen tot A+++. De warmtepomp maakt hoge aanvoertemperaturen mogelijk tot 65°C. De koelfunctie van de warmtepomp kan buitentemperaturen tot +46°C aan, met een EER tot 5,5 bij A35/W18. Het geoptimaliseerde profiel van de ventilatoren zorgt niet alleen voor een hoge efficiëntie, maar ook voor stille werking. Zo is het geluidsdrukniveau van de 4 kW-variant slechts 41 dB(A) in de stilste modus.

Ruimte- en tijdbesparend

Een binnenunit zoals bij de meeste vergelijkbare monoblock-oplossingen, kent de Compress 2000 AWF niet. Dat betekent installatiegemak en tijdsbesparing voor de installateur. Bovendien is voor het werken met deze warmtepomp geen F-gassencertificering nodig. Dankzij de compacte afmetingen en een relatief laag gewicht zijn Compress 2000 AWF warmtepompen eenvoudig te installeren met een gering ruimtebeslag. Om installateurs verder te ontzorgen biedt Nefit Bosch voor deze nieuwe warmtepompen ook een inbedrijfnameservice, waarbij de installateur bovendien 5 jaar garantie krijgt op onderdelen.

Uitgebreide toepassingsmogelijkheden

De warmtepomp kan worden toegepast bij vloerverwarming, ventilatorconvectoren en – dankzij de hoge aanvoertemperaturen – ook bij bestaande radiatorsystemen. Voor optimale flexibiliteit in situaties met een grote verwarmingsvraag kunnen tot 6 Compress 2000 AWF units in cascade worden aangesloten met een vermogen tot 180 kW. Twee verwarmingszones zijn mogelijk en standaard kunnen tot 16 stooklijnen ingesteld worden. Via de intuïtieve touchscreen gebruikersinterface kan het hele systeem eenvoudig bediend worden.

Lager GWP

De Compress 2000 lucht/water-warmtepompen zijn uitgerust met het koudemiddel R32 met een Global Warming Potential (GWP) dat 70% lager ligt dan bij het gangbare R410A, wat bovendien zorgt voor een betere warmteafgifte en daardoor voor betere prestaties.

Breed programma

De Compress 2000 AWF completeert samen met de eerder geïntroduceerde Compress 5800i AW serie het warmtepompprogramma van Nefit Bosch. Naast deze nieuwe monoblock warmtepompen heeft Nefit Bosch een uitgebreide range split warmtepompen. De producent biedt hiermee een van de breedste warmtepompprogramma’s in de Nederlandse markt.

Nefit Bosch

Auteur / schrijver bij Nefit Bosch