Nieuwe HR-toestellen van Nefit Bosch

Decorative brandbar

Nieuwe HR-toestellen van Nefit Bosch

Hoogwaardige single en combi-ketels voor het hogere segment

Deventer, 6 februari 2024 – Met Nefit 9700i introduceert Nefit Bosch een vijftal nieuwe toestellen voor het hogere segment. De single- en combi-modellen met vermogens tot 50 kW combineren warmwatercomfort en energie-efficiëntie, onder meer door een hoge modulatiegraad. Zoneregeling – ook voor vloerverwarming – en beheer op afstand behoren tot de mogelijkheden. De Nefit 9700i vervangt de Nefit 9000i-toestellen en is vanaf nu verkrijgbaar via de reguliere kanalen.

Twee modellen

De nieuwe toestellen zijn gericht op het segment waar comfort voorop staat, in combinatie met energie-efficiëntie. Er zijn twee modellen: de single-uitvoering Nefit 9700i, die kan worden gecombineerd met een bijpassende externe boiler op maat van 80 tot 1.000 liter, en de Nefit 9700i AquaPower Plus. De laatste is voorzien van een energiezuinige RVS-boiler van 40 liter, die los kan worden getransporteerd. De boiler-oplaadtechnologie zorgt voor 21 of 24 liter warm water per minuut, afhankelijk van het vermogen.

Vermogens van 25 tot 50 kW

De Nefit 9700i is leverbaar in 25, 35 en 50 kW-uitvoering, terwijl het combitoestel, de AquaPower Plus, twee vermogensvarianten kent: 30 en 45 kW. Voor de grotere vermogensvraag tot 400 kW kunnen de single-toestellen in cascade worden opgesteld. De warmtewisselaar heeft zich bewezen in miljoenen toestellen in heel Europa en wordt door installateurs vooral geroemd om de kwaliteit en het onderhoudsgemak. Ook de hoogwaardige hydrauliek, met solide messing componenten, draagt bij aan een lange levensduur.

Grootste modulatiebereik

Nefit 9700i HR-ketels hebben het grootste modulatiebereik in hun klasse. Dankzij de innovatieve gas/luchtunit kan het toestel tot slechts 11% van zijn vermogen terugmoduleren. De nieuwe, toerengeregelde Low Energy-Long Life pomp draagt bij aan een laag elektriciteitsverbruik van 2 W in stand-by modus. Het elektriciteitsverbruik is voortaan af lezen op het nieuwe, eenvoudig te gebruiken, HMI 700 kleurendisplay. De toestellen zijn verder gecertificeerd voor gebruik met een aardgas-waterstofmengsel tot 20% en kunnen eenvoudig worden ingesteld op het gebruik van andere gassoorten en -samenstellingen.

Internet-ready

Nefit 9700i is internet-ready en kan op twee manieren met het internet worden verbonden. Ten eerste via de optionele K 30 RF module, die kan worden gecombineerd met de nieuwe, draadloze internetthermostaat Bosch CR 20 RF. Daarnaast kan het toestel via de slimme thermostaat EasyControl met het internet worden verbonden. Hierbij zijn ook zoneregeling en automatisch hydraulisch balanceren mogelijk in combinatie met de slimme radiatorthermostaten van Bosch, ook bij vloerverwarming. In beide gevallen heeft de installateur de mogelijkheid van monitoring en beheer op afstand, via het installateursplatform Bosch HomeCom Pro.

Alles binnen de mantel

Losse appendages die normaliter rondom de cv-ketel worden gemonteerd zijn bij de Nefit 9700i binnen de nieuwe PMMA-mantel samengebracht, zoals overstortventiel, automatische ontluchter, driewegklep en druksensor. De binnenzijde is zo vormgegeven dat er zelfs nog ruimte is voor een optioneel expansievat van 15 liter. Daarnaast kan het toestel worden voorzien van concentrische afvoer.

Nefit Bosch

Auteur / schrijver bij Nefit Bosch